Energibesparelse

Hjem
/
Energibesparelse

Energibesparelse

LED er ikke bare bedre for økonomien din, sparer du strøm så sparer du penger men også samtidig miljøet. I fremtiden vil vi ha et langt større energibehov enn vi har i dag, spesielt med inntog av EL-biler og andre elektriske maskiner. Men det er ikke bare strøm besparelsen som gjør LED bedre for miljøet, disse er ikke produsert med kvikksølv og bly og er derfor mye

Vanlige glødepærer omdanner ca. 5% av energien den forbruker til lys, resten omdannes til varme. Det argumenteres for at det er en fordel at belysningen også gir fra seg varme, men varme fra lys er mer brannfarlig og ulønnsomt. I sommerhalvåret har du ingen verdi av å få varme fra belysning, så det betyr med andre ord at denne bieffekten er ulønnsom halve året.

Det er ingen tvil om at det er mye å spare på å bytte til LED. Det er heller ingen hemmelighet at LED lys er dyrere ved innkjøp, men i de fleste tilfeller er dette spart inn igjen etter ca. et år. Så hvor mye kan du spare på å bytte til LED?

Bortsett fra å spare miljøet, så er det masse penger å spare på strømregningen ved å bytte til LED. Under finner du en tabell med et eksempel. Men husk også at LED pærer kan vare 10-15 ganger så lenge i visse tilfeller så du sparer også tiden det tar å bytte pære alle disse gangene. Dette er antagelig tid du heller ville brukt til noe annet.

Greenlight Systems AS

09:00 - 16:00
10:00 - 16:00

Kart